
وبسایت زندگی آنلاین: شیرین کننده مصنوعی چیست؟ در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از شیرین کنندههای مصنوعی که به آنها جایگزین شکر نیز گفته میشود بسیار رایج شده است.
استفاده از این محصولات برای کسانی که میخواهند وزن کم کنند و یا در افراد مبتلا به دیابت که میخواهند از بالا رفتن قند خون جلوگیری کنند رایج میباشد.
شیرینی این مواد بسته به نوع آنها چندین برابر شکر معمولی است لذا مقدار بسیار کمی از آن را میتوان جایگزین شکر معمولی نمود.
اینگونه شیرین کنندهها همچنین کالری بسیار کمتری نسبت به شکر معمولی دارند.
تحقیقات در زمینه شیرین کنندههای مصنوعی محدود هستند ولی سازمان غذا و دارو که وظیفه نظارت بر این محصولات را بر عهده دارد با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه وجود دارد انواعی از آنها را با مقدار مشخص مصرفی ایمن معرفی کرده است که در ذیل به آن اشاره میکنیم.
مقدار تعیین شده توسط سازمان غذا و دارو حداکثر مقدار مصرفی است که برای سلامت ضرری ندارد و در حدود صد برابر کمتر از مقداری است که ممکن است مشکلی برای سلامتی ایجاد کند.
انواع شیرین کنندههای مصنوعی که سازمان غذا و دارو استفاده متعادل از آنها را حتی در طول دوران بارداری و شیردهی مجاز شمرده است عبارتند از: ساخارین، آسه سولفام -K، سوکرالوز، آسپارتام، نئوتام، ادوانتام و استویول گلیکوزید که از برگهای استویا حاصل میشود و عصاره میوه monk.
ساخارین: ارزش شیرینی ساخارین 300 برابر شکربوده و با نام های Sweet Sweet’N Low, Sweet Twin, Sugar Twin, Necta نیز شناخته میشود.
این شیرین کننده از جفت عبور میکند و ممکن است در جنین و در شیر مادر تجمع یابد، ولی عوارض سوئی بر جنین و کودک مشاهده نشده است.
آسه سولفام- K: ارزش شیرینی آسه سولفام- K (Sunett, Sweet One) 200 برابر شکر میباشد. استفاده از آن در بارداری ایمن در نظر گرفته میشود و به نظر میرسد در انسان متابولیزه نشده و دارای کالری صفر میباشد.
سوکرالوز: سوکرالوز Splenda, Nevella)) مشتق شده از کربوهیدرات سوکروز بوده و به نظر میرسد بدون تغییر از لوله گوارش عبور میکند.
این شیرین کننده از لحاظ شیمیایی فعال نمیباشد و تجمع پیدا نمیکند. ارزش شیرینی آن 600 بربر شکر میباشد.
آسپارتام: ارزش شیرینی آسپارتام 180 برابر شکر میباشد. آسپارتام (Equal, NutraSweet, Natra Taste) در لوله گوارشی به فنیل آلانین، اسید آسپارتیک و متانول متابولیزه میگردد.
استفاده از آسپارتام در تمامی افراد مبتلا به فنیل کتونوری (زنان باردار و غیرباردار) مضر است زیرا این ماده به فنیل آلانین و اسید آسپارتیک متابولیزه میشود. این شیرین کننده دارای انرژی میباشد.
نئوتام: نئوتام (NutraSweet) نیز حاوی فنیل آلانین و آسپارتیک اسید میباشد اما به دلیل اینکه به میزان بیشتری شیرین میباشد و مقداری از آن که استفاده میگردد قابل اغماض است نیازی به در نظر گرفتن آن نمیباشد. ارزش شیرینی نئوتام 8000 برابر شکر میباشد.
ادوانتام: ادوانتام (Advantame) که به تازگی تایید شده است نیز حاوی فنیل آلانین میباشد.
از نئوتام شیرینتر میباشد بنابراین به دلیل اینکه مقادیر بسیار کمی از آن مورد استفاده قرار میگیرد نیازی به احتساب مقادیر فنیل آلانین آن نمیباشد.
استویا: مصرف آن در زنان باردار یا شیرده و یا مصرف آن برای بیش از 2 سال بهتر است با احتیاط صورت گیرد، زیرا شواهد در مورد ایمن بودن آن ناکافی است..
استویا و میوه ی Monk هر دو شیرین کنندههای گیاهی هستند.

اثرات شیرین کنندههای مصنوعی
سلامت دندانها: بر خلاف شکر، شیرین کنندههای مصنوعی در تخریب دندانها اثر چندانی ندارند لذا مصرف شکلاتها و آدامسهایی که حاوی شیرین کنندههای مصنوعی هستند نسبت به انواع دارای شکر معمولی مفیدتر میباشند.
صنایع غذایی: از آنجا شیرین کننده های مصنوعی هیچ کالری را به رژیم غذایی اضافه نمیکنند و یا کالری بسیار پایینی دارند امروزه به صورت گسترده ای در غذاهای فرآوری شده تحت عنوان ترکیبات رژیمی استفاده میشوند از جمله نوشیدنی های شیرین، آدامس ها، شیرینی جات، ژلهها، کنسروها و غیره. توجه داشته باشید که هرچند این ترکیبات رژیمی هستند ولی این بدان معنا نیست که به مقادیر دلخواه و بیش از حد میتوان استفاده کرد و مصرف تعادل بسیار مهم است.
کنترل وزن: با توجه به اینکه شیرین کننده های مصنوعی کالری ندارند، برخی افراد که بدنبال کاهش وزن هستند استفاده از آنها را ترجیح میدهند.
اگر چه در نگاه اول مصرف آنها در کنترل وزن ایده آل بنظر میرسد ولیکن تحقیقات در این زمینه ادامه داشته و بنظر نمیرسد نقش چندان موثری در کاهش وزن داشته باشند.
دیابت: گرچه تصور بر این است که جانشین کردن شکر با این مواد به افراد دیابتی در کنترل قند خون کمک میکند ولی باید توجه داشت که هرچند این مواد قند خون را افزایش نمیدهند ولیکن به این دلیل نگرانی هایی که از بابت خطرناک بودن برخی انواع محصولات حاوی شیرین کننده مصنوعی وجود دارد، قبل از مصرف هر نوع شیرین کننده مصنوعی باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره شود و بطور کلی از مقادیر متعادل استفاده شود و از زیادهروی در مصرف این ترکیبات اجتناب گردد.
...................مطلب تمام..................
ادامه هرزیات میباشد.
...............................................................................
شیرین کننده های مصنوعی خطرناکتر از قند - برترین ها
www.bartarinha.ir/fa/news/422164/شیرین-کننده-های-مصنوعی-خطرناکتر-از-قند
۳۹ دقیقه پیش - در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند ... به دیابت که میخواهند از بالا رفتن قند خون جلوگیری کنند رایج میباشد.
شیرین کننده های مصنوعی خطرناکتر از قند
vista.ir/news/31671952/شیرین-کننده-های-مصنوعی-خطرناکتر-از-قند
رتبه: ۱۸% - ۶۳ نقد
۳۹ دقیقه پیش - در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند ... به دیابت که میخواهند از بالا رفتن قند خون جلوگیری کنند رایج میباشد.
شیرین کننده های مصنوعی و دیابت - لادین
ladin.ir/other/شیرین-کننده-های-مصنوعی-و-دیابت/
شیرینکنندههای مصنوعی خطرناکتر از قند. شیرین کنندههای بدون کالری و یا مصنوعی که به آنها جایگزین شکر نیز گفته میشود، مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به ...
شیرینکنندههای مصنوعی خطرناکتر از قند
www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=199354
۲ اسفند ۱۳۹۰ ه.ش. - شیرین کنندههای بدون کالری و یا مصنوعی که به آنها جایگزین شکر نیز گفته میشود، مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و ...
شیرین کننده های مصنوعی خطرناکتر از قند – شبفا
۱۳ دقیقه پیش - وبسایت زندگی آنلاین: شیرین کننده مصنوعی چیست؟ در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر ...
شیرین کننده های مصنوعی خطرناکتر از قند | دمادم
damadam.ir › اخبار › برترینها › علمی و پزشکی
در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرند. ...
آیا شیرینکنندههای مصنوعی خطرناکتر از قند ؟ | پاسخگویان
www.pasokhgooyan.ir/node/5649
شیرین کنندههای بدون کالری و یا مصنوعی که به آنها جایگزین شکر نیز گفته میشود، مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنیها ...
شیرین کننده های مصنوعی مضر یا مفید - آکا
www.akairan.com/health/taghziyeh-salem/14659.html
شیرین کننده های مصنوعی مضر یا مفید,شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنیها,مصرف شکر معمولی و افزایش وزن,صنعت غذا آغاز,شکر,مواد شیمیایی,میگیرند زیاده,تولید.
شیرینکنندههای مصنوعی خطرناکتر از قند
www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=199354
۲ اسفند ۱۳۹۰ ه.ش. - شیرین کنندههای بدون کالری و یا مصنوعی که به آنها جایگزین شکر نیز گفته میشود، مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و ...
انواع شیرین کننده ها در صنایع غذایی - شرکت رادیران شیمی
www.radiranchem.com/fa-IR/Article/Detail/105.aspx
۵ شهریور ۱۳۹۳ ه.ش. - شیرین كننده ها در چهار گروه اصلی طبیعی، مصنوعی، تصفیه شده و الكل های قندی طبقه بندی می شوند. شیرین كننده های طبیعی از سالم ترین منابع قندی ...
| شیرینکنندههای مصنوعی - جهان شیمی
jahanshimi.com/articleDetail/134.html
زندگی با طعم شیرینکنندههای مصنوعی امروزه برخی مردم از مواد شیرینکننده به عنوان جایگزین شکر استفاده میکنند و گفته میشود حتی افراد دیابتی هم میتوانند ...
شیرین کننده های مصنوعی و دیابت - رژیم درمانی نوین
www.novindiet.com/article/شیرین-کننده-های-مصنوعی-و-دیابت
۹ آبان ۱۳۹۴ ه.ش. - شیرین کننده های مصنوعی در مواد غذایی و نوشیدنی ها، جایگزینی برای شکر هستند. این ترکیبات از مواد شیمیایی و طبیعی تشکیل شده اند. شیرین ...
شیرین کننده های مصنوعی و سایر جانشین های قند (بخش اول)
www.pahnak.com/Site/Articles/Detail.aspx?id=1186
امروزه شیرین کننده های مصنوعی و سایر جانشین های قند را می توان در انواع غذاها و نوشابه ها ی موجود در بازار یافت که به عنوان " فاقد قند" یا "رژیمی" عرضه می شوند.
شیرین کننده های مصنوعی | | - دکتر زرین آذر
۳۰ تیر ۱۳۹۱ ه.ش. - آیا میدانید که دلیل ورود شیرین کنندههای مصنوعی به بازار برای سلامت بیماران دیابتی و یا برای کاهش میزان چاقی در جامعه نبوده بلکه تنها و تنها به ...
23 . ﺟﺰﻭﻩ ﺩﻭﺭﻩ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
www.mums.ac.ir/shares/drug/bahmanzadehn1/amozesh/.../shirin.doc...
شیرین کننده های مصنوعی خطرناکتر از قند - عصر ایران
نواع شیرین کننده های مصنوعی
شیرین کننده های مصنوعی pdf
نام شیرین کننده کم کالری مواد خوراکی
انواع شیرین کننده کم کالری مواد خوراکی
شیرین کننده های طبیعی
قرص شیرین کننده کامور
شیرین کننده های مصنوعی چیست
شکر مصنوعی چیست
www.asriran.com › صفحه نخست › سلامت
بر خلاف شکر، شیرین کنندههای مصنوعی در تخریب دندانها اثر چندانی ندارند لذا مصرف شکلاتها و آدامسهایی که حاوی شیرین کنندههای مصنوعی هستند نسبت به انواع دارای ...
ساخارین - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/ساخارین
ساخارین (به انگلیسی: Saccharin) که از آن به عنوان شکر مصنوعی نیز یاد میشود، بلورهای سفید رنگی با دمای ذوب ۲۲۴ درجه ... این شیرین کننده بصورت پودر یا قرص عرضه میگردد؛ و در جهان توسط بیماران زیادی مصرف میشود. ... شیرین کنندههای رژیمی ...
آیا شیرین کننده های مصنوعی وزن را کاهش میدهند؟ - مجله پزشکی ...
www.hidoctor.ir/58228_آیا-شیرین-کننده-های-مصنوعی-وزن-را-کاهش-م.html/
۲۳ دی ۱۳۹۳ ه.ش. - اگر ديابتي باشيد يا يكي از اعضاي خانوادهتان اين بيماري را داشته باشد حتما فكر استفاده از شيرينكنندههاي مصنوعي يا طبيعي بدون قند به ذهنتان ...
آیا شیرین کنندههای مصنوعی بی خطرند؟ - مجله تناسب اندام
fitnessmagazine.ir/healty-eating/are-artificial-sweeteners-safe/
۱۱ مهر ۱۳۹۳ ه.ش. - در این مقاله، شرح کاملی از شیرین کنندههای مصنوعی که کنار گذاشته شدهاند، و یا در حال گسترش هستند را برایتان بیان میکنیم. روش کشف شیرین ...
آیا قندهای مصنوعی از قندهای واقعی مضرتر هستند؟ - مجله ...
kermany.com › مقالات › دانستنی های تغذیه
۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ه.ش. - شیرین کننده های مصنوعی همه جا را گرفته اند، سوپر مارکت ها، کافی شاپ ها، نوشیدنی ها، بستنی و حتی ماست. گفته می شود این ماده به ظاهر رژیمی باعث ...
آیا شیرین کننده های جایگزین به بدن آسیب می رسانند؟ - مجله ...
kermany.com › مقالات › دانستنی های تغذیه
۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ه.ش. - از آنجا که شیرین کننده های مصنوعی طعمی بسیار شیرین دارند، شاید فکر کنید آنها هم مانند قند معمولی باعث بالا رفتن سطح قند خونتان شوند.
شیرین کننده های مصنوعی هم می تواند قند خون را افزایش دهد - ...
www.iranorthoped.ir/.../شیرین-کننده-های-مصنوعی-هم-می-تواند-قند-خون-را-افزایش-ده...
محققین در مطالعات جدید حیوانی و انسانی دریافته اند که مصرف شیرین کننده های مصنوعی که معمولا افراد دیابتی آنهار ا مصرف می کنند می تواند تاثیر برعکس داشته و ...
شیرین کننده های مصنوعی خوب یا بد/خانم های باردار مراقب باشند
www.mizanonline.ir/.../شیرین-کننده-های-مصنوعی-خوب-یا-بدخانم-های-باردار-مراقب-با...
۲۹ مهر ۱۳۹۵ ه.ش. - شیرین کننده های مصنوعی که چندسالی است جایگزین شکر شده است این روز ها در بین افراد چاق و مبتلا به دیابت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
مضرات شیرین کننده های مصنوعی - پارسیان لب
persianlab.com/medicine-and-health/مضرات-شیرین-کننده-های-مصنوعی
استفاده از شیرین کننده مصنوعی همیشه یک موضوع جنجالی بوده است؛ چراکه این مواد شیرین کننده تهدید جدی برای سلامت به حساب می آید؛ در این مطلب به برخی مضرات.
معایب شیرین کننده های مصنوعی www.tebyan-zn.ir
www.tebyan-zn.ir/up/ahmadfeiz/181274/...شیرین_کننده_های_مصنوعی/default.html
معایب شیرین کننده های مصنوعی ; عصر ايران: امروزه شيرين کننده هاي مصنوعي و ديگر جايگزين هاي قند در طيف متنوعي از غذاها و نوشيدني ها تحت عنوان (غذاهاي بدون قند) ...
شیرین کننده های مصنوعی اشتهای شما را بیشتر می کنند
https://ashpazbashy.com/شیرین-کنندههای-مصنوعی-اشتهای-را/
۲۵ شهریور ۱۳۹۵ ه.ش. - محققان برای اولین بار نشان دادند که شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند میل به غذا را در مغز شبیه سازی کنند. میلیاردها انسان در سرتاسر دنیا از شیرین ...
شیرین کننده های مصنوعی - سوکرالوز | آسه سولفام | آسپارتام | ...
www.vitasweet.ir/index.php/component/tags/tag/14-شیرین-کننده-های-مصنوعی
سوکرالوز در ساخت تعداد زیادی از محصولات کم کالری از جمله نوشابه های غیر الکلی، بستنی، محصولات لبنی و مواد غذایی پخته شده بکار می رود. یکی از ویژگی های ...
شیرین کننده های مصنوعی ،فواید و معایب - گز آنتیک
www.antiquegaz.ir/...شیرین-کننده-های-مصنوعی.../45-شیرین-کننده-های-مصنوعی-،ف...
به گزارش روابط عمومی بنیاد دیابت و به نقل از مدیر آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت دکتر فرهاد رجب پور، امروزه شیرین کننده های مصنوعی و ...
شیرین کننده های مصنوعی خطرناک تر از قند - دنیای خبر
donyaekhabar.com/search/?q=شیرین+کننده+های+مصنوعی+خطرناک+تر+از+قند
در واقع شیرین کننده های مصنوعی یک سری مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرند. امتیاز خبر: 18 ...
شیرین کننده های مصنوعی خطرناک تر از قند
sibmoz.com/125599-شیرین-کننده-های-مصنوعی-خطرناک-تر-از-قند
شیرین کننده های مصنوعی خطرناک تر از قند افراد بسیاری برای جلوگیری از چاقی به شیرین کننده های مصنوعی کم کالری روی آورده اند. اما به نظر نمی رسد که این شیرین ...