کوفته لپه یکی از غذاهای سنتی یزد است که گرچه بی شباهت به کوفته تبریزی نیست، اما جزئیات آن متفاوت است.
مواد اولیه:
- سبزی معطر 350 گرم
- کشمش نصف پیمانه
- لپه 350 گرم
- زرشک یک پیمانه
- پیاز سرخ شده 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ خام 4 عدد
- تخم مرغ پخته 5 عدد
- گوشت چرخ کرده یک کیلو
- نمک و ادویه مقداری
- رب گوجه 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
1. ابتدا لپه را می پزیم سپس آبکشی میکنیم. سپس سیب زمینی ها را پخته و پوست می کنیم و بعد رنده می کنیم و به لپه ها اضافه میکنیم.
2. گوشت چرخ کرده، نمک و ادویه، نصف پیاز داغ موجود، تخم مرغ و زرشک را که از قبل خیسانده و آبکش کرده ایم، با هم مخلوط کرده و ورز می دهیم و مانند کوفته تبریزی به دور تخم مرغ های آبپز که پوست کنده ایم گلوله کرده و کوفته بزرگی درست میکنیم.
3. بقیه پیاز سرخ شده را درون تابعه بزرگی ریخته و رب گوجه رنگی، نمک، ادویه و هر چاشنی که دوست داشتیم اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سپس دو لیوان آب افزوده میگذاریم جوش بیاید سپس کوفته ها را درون قابلمه چیده مانند بقیه کوفته ها میگذاریم پخته شود.
نکته:
نکته مهم این غذا این است که نباید کوفته ها از هم وا رفته و بشکفند. برای جلوگیری از آن باید آب کوفته نباید خیلی چرب باشد و نباید کاملا روی کوفته ها را بپوشاند. شعله اجاق نباید زیاد باشد و غذا نباید در حین پخت قل بزند.
- تاریخ ارسال : دو شنبه 07 / 04 / 1395
- بازدید : 620 مشاهده