این آش گندم دو نوع طرز پخت دارد که هر دو نوع رو براتون گذاشتم.
روش اول:
مواد اولیه:
- پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
- سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
- نخود اش 250 گرم
- لوبیا چیتی 250 گرم
- گندم پوست کنده 400 گرم
- سبزی های آش 1 کیلوگرم
- نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود را در آب خیس کنید، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند).
2. پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید (میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید (در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند).
3. پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکات:
1. در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید، این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
2. برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.
3. سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.
روش دوم:
مواد اولیه:
- گندم پوست کنده نصف پیمانه
- جو پوست کنده یک سوم پیمانه
- نخود یک سوم پیمانه
- عدس یک سوم پیمانه
- ماش یک سوم پیمانه
- سبزی آش 1 کیلو گرم
- روغن زیتون به میزان لازم
- لوبیاسفید، قرمز، چیتی، چشم بلبلی از هر کدام یک سوم پیمانه
- نمک، فلفل قرمز، زیره، آویشن، زردچوبه، پونه به میزان لازم
طرز تهیه:
1. برای درست کردن آش گندم بایستی حبوبات و غلات را ۲۴ ساعت قبل بخیسانید و بعد همه ی آنها را به مدت یک ساعت جداگانه بپزید.
2. پس از آن سبزی خورد شده را همراه با ادویه جاتی که گفته شد به آنها اضافه کرده و یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بگذارید بپزند تا خوب جا بیفتد و هنگام سرو به دلخواه باروغن زیتون میل کنید.
- تاریخ ارسال : دو شنبه 07 / 04 / 1395
- بازدید : 363 مشاهده